Välkommen till INEIT-MUCON-nätets webbsida (Innovation for Education in Information Technology through Multimedia and Communication Networks)


Choose your language /
Choisissez votre langue /
Elektu vian lingvon

danskdeutschellenikaenglishespañolsuomifranšaisitalianonederlandseportuguessvenskaesperanto

bulgarianceskipolskiromânslovensky
davvisámegiella (north saami)valencià


Mål: INEIT-MUCON tematiska nätverk har som globalt mål att planera, utveckla och utbreda webbkurser för elektro- och informationsteknik i högre utbildning samt att väcka debatt om kursernas effektivitet. Huvudmålet är att producera utbildningsmaterial samt demonstrera materialets användbarhet med exempel inom följande områden :


Organisation: Detta program har föreslagits och förverkligats inom ramen för Europeiska föreningen för elektro- och informationsteknikutbildning (European Association for Education in Electrical and Information Engineering, EAEEIE). Cirka 50 högskoleinstitutioner över hela Europa har deltagit i INEIT-MUCON-projektet. Dessa institutioner och Europeiska komissionen har finansierat detta arbete inom ramen för SOCRATES Tematiska nätverk-program.


Avkastning: Sex TN-utbildningspaket har producerats inom projektet. Samarbete mellan föreläsare från många universitet i Europa har etablerats, och skall underhållas i fortsättningen. Universitetens akademiska personal har handlett utarbetning av TN-utbildningspaket, och potentiella slutanvändare, studenter, har delvis ansvarat för deras förverkligande, som ofta har skett inom ramen av studentutbytesprogramm. De flesta TN-utbildningspaket finns tillgängliga på mera än ett språk för att hjälpa deras utbredning i mångkulturella miljöer. Detta utbildningsmaterial kan erhållas på EAEEIE:s webbplats, och står till institutionernas, den akademiska personalens och studenternas förfogande utan ersättning. Alla INEIT-MUCON samarbetspartners uppmanar både studenter och sakkunniga att använda TN-utbildningspaket och att ge feedback (för vilket syfte finns det en frågeformulär) , så att paketens kvalitet kan utvecklas, och man kan sträva mot en gemensam europeisk studieplan inom elektro- och informationsteknik.


Om du klickar här , ser du kartan med lokalisering av partners, som har tagit huvudansvaret för utvecklingen av det INEIT-MUCON-tematiska nätverkets utbildningspaket. 


Pr. Antti Luukko tackas för översättningen till svenska.