Welkom in de website van INEIT-MUCON (lnnovation for Education in Information Technology through Multimedia and Communication Networks)


Choose your language /
Choisissez votre langue /
Elektu vian lingvon

danskdeutschellenikaenglishespañolsuomifrançaisitalianonederlandseportuguessvenskaesperanto

bulgarianceskipolskiromânslovensky
davvisámegiella (north saami)valencià


Oogmerken: De globale oogmerken van INEIT-MUCON is het ontwerpen, ontwikkelen en verspreiden van op “web” gebaseerde cursussen in elektrische en informatie bouwkunde (ElE - Electrical and Information Engineering) voor hoger onderwijs en om hun werkzaamheid te bespreken. Het voornaamste idee bestaat uit het ontwikkelen van de volgende onderwerpen:


Organisatie: Dit werk werd voorgesteld en geaccepteerd in het frame van de Europese Associatie voor Onderwijs in elektrische en informatie bouwkunde (EAEEIE - European Association for Education in Electrical and Information Engineering). Het INEIT-MUCON project omvat zo’n vijftig partner instituten voor hoger onderwijs uit heel Europa. Het wordt gefinancierd door deze instituten en door de Europese Commissie in het kader van het Socrates thematisch netwerk programma.


Resultaten: In dit project zijn zes thematische netwerk pakken (TNPs - Thematic Network Packages) gecreëerd. Er is samenwerking tussen professoren van vele Europese universiteiten tot stand gebracht en deze zal in de toekomst aangehouden worden. De TNPs zijn gecontroleerd door academici en gedeeltelijk in praktijk gebracht door potentiële eindgebruikers, de studenten, binnen het studenten uitwissel programma tussen sommige universiteiten. De meeste TNPs zijn in meer dan een taal uitgevoerd om hun verspreiding te vergemakkelijken in een multicultureel milieu. Dit pedagogisch materiaal is aanwezig in de web site van de EAEEIE en staat gratis ter beschikking van alle instituties, academisch personeel en studenten. Alle INEIT-MUCON partners nodigen zowel studenten als specialisten in deze terreinen uit om de TPNs te gebruiken en nieuwe gegevens te verschaffen (waarvoor een in te vullen vragenlijst voorhanden is), ten einde de kwaliteit te verbeteren en om een algemeen Europees curriculum op te bouwen in de ElE.


Als u hier klikt krijgt u een map te zien met de plaatsen van de voornaamste medewerkers die belast zijn met de ontwikkeling van de TNPs.

Met dank aan Elisabeth A. Ippel en Pr. Anselmo Seoane voor het vertalen in het Nederlands.