Welcome to the website of INEIT-MUCON (Innovation for Education in Information Technology through Multimedia and Communication Networks)

Choose your language /
Choisissez votre langue /
Elektu vian lingvon

danskdeutschellenikaenglishespañolsuomifranчaisitalianonederlandseportuguessvenskaesperanto

bulgarianceskipolskiromânslovensky
davvisámegiella (north saami)valencià


Цели: Глобалната цел на INEIT-MUCON тематичната мрежа е разработката, реализирането и разпространението на www-базирани курсове на равнище висше образование в сферата на електронния и информационен инженеринг, като същевременно се изучава и дискутира тяхната ефективност. Главната идея е да се разработят и да се изпробват учебно-методически средства на базата на примери в сферата на следните теми:
 


Организация:
Тази програма беше предложена и одобрена в рамките на Европейската асоциация за обучение по електронен и информацонен инженеринг (ЕАОЕИИ/EAEEIE). Проектът INEIT-MUCON обхваща около петдесет партньори - институции в сферата на висшето образование от цяла Европа. Финансирането беше осигурено от тези институции и от Европейската комисия чрез тематичната мрежова програма “Socrates”.


Резултати:
В рамките на този проект са разработени шест мрежови тематични модула (МТМ). Установено е сътрудничество между преподаватели от много университети в Европа, което ще се поддържа и в бъдеще. Мрежовите тематични модули се разработват под академично ръководство и вече са частично реализирани от потенциалните крайни потребители - студентите в рамките на програмите за обмен на студенти между университетите. По-голямата част от мрежовите тематични модули са разработени на повече от един език, което улеснява тяхното проникване в мултикултурната среда. Този учебен материал е достъпен на www страниците на Асоциацията за обучение по електронен и информационен инженеринг и е на разположение на всички институции, академични среди и студенти безплатно. Всички INEIT-MUCON партньори приемат студенти и други специалисти в съответните области за изучаване и развитие на мрежовите тематични модули (за кандидатсване трябва да се попълни нашия въпросник). По този начин ще се осигури постоянното усъвършенстване на модулите и изграждането на Общоевропейска учебна програма по електронен и информационен инженеринг.


Ако щракнете тук ще можете да разгледате карта с разположението на всички партньори, които са поели най-големи ангажименти за развитието на мрежовите тематични модули. Thanks to Elena Tatarova and Pr. Maria Joao Martins for the Bulgarian translation.